top of page

Klapstoelkabaret

Een pop-up podium voor cabaret en kleinkunst

Intieme en komische optredens in de buitenlucht

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens een middag of avond Klapstoelkabaret. We toeren deze zomer weer met ons mobiele podium langs bijzondere plekken in Nederland en brengen het festivalgevoel naar u toe met intieme voorstellingen in de buitenlucht. U ziet optredens van twee artiesten uit de Klapstoel-selectie, die bestaat uit cabarettalenten die stuk voor stuk al festivals en prijzen wonnen. Kom kijken, zie uw favoriete cabaretier op het podium of ontdek de artiesten van de toekomst!

Deze Klapstoelkabaretartiesten zijn op zaterdagavond 24 juni te zien in de tuin van het HOFtheater:

Thijs van de Meeberg
won de jury en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival in 2015. Hij wordt geprezen om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Hij is verrassend en zachtaardig. Ging bij De Slimste roemloos kopje onder, maar maakte Maarten van Rossem hard aan het lachen. Dat is knapper dan winnen. Theaterkrant schreef: ‘Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.’ Daarnaast vormt hij samen met Remy Evers en Marco Lopes de theatergroep Un, Dos, Stress.


Bovenste Knoopje Open
is een kleinkunstgezelschap met frontman Sjoerd van Capelleveen. Met ruim 400 speelbeurten op hun naam en hun Nederlandstalige muziek die al bijna een half miljoen keer beluisterd werd, zijn deze jonge mannen met ontwapenend plezier aan de weg aan het timmeren. Ze stonden meermaals in het voorprogramma van Lucky Fonz III en speelden menig theater en vrijwel alle StuKaFesten van Nederland plat. De Theaterkrant noemt hen “een belofte” en schreef over Sjoerd: “Vertrouwelijk spreekt hij tegen de zaal, reageert ad rem op het publiek, persifleert ontspannen de uiteenlopendste personages, van seksist tot deftige huisdichter.” Voor Klapstoelkabaret zal Sjoerd solo het podium betreden.
 

Thijs van de Meeberg - credits Annemieke van der Togt_zonderKSKlogo.jpg
Bovenste Knoopje Open - credits Yan Kei Lo_zonder logo.jpg

Sax and Tracks

Dat Saxofonist Toon Meijer (die naast zijn eigen bands bekend is door samenwerking met veel top artiesten en dj's ) zijn liefde voor Jazz, Soul, Latin en Pop al jaren koestert, blijkt uit zijn solo act 'Sax and Tracks'. Een ludiek mobiel DJ theater meubel die binnen no time een authentieke zwoele Jazzclub sfeer binnen brengt. Live muziek waar je met genot tegenaan leunt tijdens het deze gezellige middag bij het Theater aan de Vijver. Met een zwoele Sax en de lekkerste tracks op de achtergrond.  Snuffelen tussen zijn elpee’s, met de Saxofoon binnen handbereik. Toon’s Sax & Tracks vullen de ruimte.

toonmeijer.nl-mini-mobile-jazzclub-op-maar-amper-2-vierkante-meter.jpg
bottom of page