top of page

Programma zaterdagavond 
29 juni

19.30 uur tot 23.45

Park naast het HOFtheater

Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff komt met zijn blauwe Cadillac en zijn gitaar om mooie liedjes te spelen. Op het repertoire nummers van overleden legendes als Elvis, John Lennon, David Bowie en Leonard Cohen.

20.30 u  | Locatie: Hoofdpodium

21731_stefankemperfotografie-erwinnyhoff-20170971.jpg

De Baron

De Baron maakt Guerrilla-Brass. Ze halen hun inspiratie uit verschillende wereldgenres: DesertRock, BalkanBeat en het Nederlandse levenslied. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek.

 

Bezetting:
Niek Lathouwers: Zang en bas
Pascal van Hulst: Zang, alt en baritonsax
Duco de Vries: Tenorsax
Freek Hofste: Backings en gitaar
Anton Hoogvliet: Backings en drums

Brend Kolfschoten: Trombone
Ivar Verburg: Trompet
 

23.00 u | Locatie: Hoofdpodium

10-debaron-hr-1.jpg

Elephant

Dat je van vrolijke liedjes best nostalgisch kan worden, bewijst het Rotterdamse indiekwartet Elephant. Hun melodieuze gitaarpopsongs doen je hevig terugverlangen naar die prachtige zomer van 1971 die je helemaal niet meegemaakt hebt. Met hun fonkelende gitaarlijnen en harmonieuze samenzang knipoogt Elephant subtiel naar de westcoast-acts uit vervlogen dagen, maar tegelijkertijd klinkt de band ook onmiskenbaar indie. Een sound waarmee Elephant snel uitgroeide tot een van de meest veelbelovende bands van het moment.


Na jarenlang als sidemen in andermans projecten te hebben gespeeld, vonden de vier Rotterdammers elkaar tijdens een theatershow over Fleetwood Mac. Uit een gedeelde liefde voor The Feelies, The Byrds, Teenage Fanclub en Wilco werd Elephant geboren. 

21.45 u | Locatie: Hoofdpodium

1. Elephant Photo (landscape) by Peter van Esch.jpg

Hedwig van Staalduine

HDWG maakt Nederlandstalige kleinkunst liedjes waar warme klanken en poëtische anekdotes de roode draad vormen. De liedjes van de band rond de Zwolse zangeres Hedwig van Staalduine gaan over alle dingen des levens: verliefdheid, de dood, seks, in je eigen bubbel zijn en er weer uit breken. Met een voorliefde voor teksten die op duizend manieren zijn te interpreteren kan je als luisteraar wellicht iets over jezelf leren, want, op welk woord ligt voor jou de nadruk? Het kraakheldere stemgeluid van Hedwig wordt fraai omlijst door liedjes die doen denken aan een mix tussen Jacques Brel en Spinvis. Afgewisseld met stukjes voorgelezen uit de parels van de kinderliteratuur waan je je weer even ingestopt door je moeder, veilig onder de dekens terwijl je verbeelding de meest waanzinnige avonturen beleeft.

Deze artiest staat op Theater aan de Vijver door een samenwerking met VAKTOR. VAKTOR is het cross-disciplinaire makershuis dat creatieve makers in de Regio Zwolle ondersteunt in de ontwikkeling van hun vakmanschap en een springplank biedt naar blijvend succes.

Tijd: 20.00u | Locatie: Talentstage

Hedwig-683x1024.jpg

Leon Moorman

Leon maakte vanaf 2015 deel uit van de succesvolle band Scrum uit Kampen, met folkrock, traditionele Ierse en Schotse liedjes in een rockjasje. Daarvan was hij de leadzanger en zong hij de Engelse teksten. Zo’n vijf jaar geleden begon hij bij toeval in het Nedersaksisch te zingen. Hij schreef zijn eerste dialectliedje toen hij zich in een spontane bui inschreef voor het Drents Liedjesfestival in 2018. Een jaar later deed hij opnieuw mee, met ‘Knooin’ waarmee hij de winst pakte. Later dat jaar won hij in Italië de publieksprijs op het SUNS Europe Songfestival for Minority Languages. Sinds die tijd is hij gestopt met Scrum en richt hij zich vooral op teksten in de streektaal.

Deze artiest staat op Theater aan de Vijver door een samenwerking met VAKTOR. VAKTOR is het cross-disciplinaire makershuis dat creatieve makers in de Regio Zwolle ondersteunt in de ontwikkeling van hun vakmanschap en een springplank biedt naar blijvend succes.

Tijd: 21.15u | Locatie: Talentstage

Leon-Moorman-683x1024.jpg

Klub Karmijn

In 2020 richten Karlijn Koel en Willemijn de Jonge het film- en theatercollectief Klub Karmijn op. Met hun korte film Quarterlife Cruisers wonnen ze het 48 Hour Film Project van Eindhoven. waardoor ze in Filmapalooza  in Washington tot de beste 10 van de wereld behoorden.  In maart 2022 heeft deze film het geschopt tot de 10 beste 48 hour films van de wereld, bij de wereldfinale filmapalooza in Washington D.C. Hierdoor werd Quarterlife Cruizers in mei 2022 gedraaid bij de short film corner op het Filmfestival van Cannes. Daarnaast maken ze ook samen theater, o.a. ‘Nee, jouw kop is kermis’ en ‘SHOUTOUT’.

Deze artiest staat op Theater aan de Vijver door een samenwerking met VAKTOR. VAKTOR is het cross-disciplinaire makershuis dat creatieve makers in de Regio Zwolle ondersteunt in de ontwikkeling van hun vakmanschap en een springplank biedt naar blijvend succes.

Tijd: 22.30u | Locatie: Talentstage

Karlijn-Koele-Willemijn-de-Jonge-683x1024.jpg

Troubadour Rob Krot

Troubadour Rob Krot zorgt er op een muzikale manier voor dat u zich welkom voelt bij Theater aan de Vijver! Met gitaar en een warme stem zingt Rob u bij de ingang tegemoet.

 

Smaakt dit muzikale welkom naar meer? Schuif dan later op de avond aan bij de vuurschaal. Geniet hier bij de warmte van het vuur verder van mooie chansons en fijne meezingers.

Tijd: 20.00u | Locatie: Entree

Troubadour-Rob-Krot-Web-1.jpg

Klapstoelkabaret

Ontdek nieuw talent, gloednieuwe liedjes en conferences tijdens Klapstoelkabaret. Er zijn optredens van twee artiesten. Wie er om 20.00 uur en 21.15 uur de microfoons pakken, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Suus Hoppenbrouwers
Op 22 september 1994 kwam Suus Hoppenbrouwers ter wereld geschoten (de bevalling duurde maar een recordtijd van 2 uur!). Ze groeide op in Gorinchem. Droeg meer verkleedkleren dan normale kleding en wenste vroeger dolgraag Britney Spears te worden. Het was dan ook geen verrassing dat Suus later op het podium kwam te staan. In 2019 studeerde ze af aan de Koningstheateracademie met haar eigen voorstelling: ‘GOLFSLAGBAD’. In 2021 was ze halvefinalist van Cameretten. Op het Delft Fringe Festival stond ze in 2022 met haar voorstelling "Sour Power" (2022) en volgde in 2023 met haar voorstelling “Brain Lickers”.

 

Ramon Chatrer
is cabaretier en zanger. In 2020 won hij de Jury-, Publieks- en Persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival. De jury noemde hem “een intrigerende maker, die fantasie en werkelijkheid op een spannende manier door elkaar heen laat lopen”. Een half jaar was hij wekelijks te horen bij Giel Beelen op NPO Radio 2 met een muzikale column. In 2021 was hij finalist bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. “Ramon toont durf, grote muzikaliteit en oorspronkelijkheid in zijn liedteksten en composities”, schreef de jury. 

Tijd: 20.00 & 21.15u | Locatie: Klapstoelkabaret

Suus Hoppenbrouwers - credit Isabel Sánchez Olid.jpg
Ramon Chatrer - credits Anne van Zantwijk.jpg
bottom of page